RENDANG KAMBING
09.59
Add Comment
2 gelas santan pekat
2 sdm ketumbar(haluskan)
1 sdm jintan manis (haluskan)
1 sdm jintan putih (haluskan)
1 sdm lada hitam (haluskan)
3 sdm gula merah
Asam sesuai selera
5 helai daun jeruk purut
Garam secukupnya
Bahan B (Untuk Menumis)
25 buah cabai kering
20biji bawang merah
3 inci halia
5 batang serai
2inci lengkuas
Cara Memasak:
1.) Campur daging dengan bahan A yang dihaluskan beberapa menit.
2.) Panaskan minyak dan tumis bahan B sampai harum.
3.) Masukkan daging dengan air.Masak hingga daging lembut.
4.) Masukkan santan,daun jeruk purut.Aduk rata dan biarkan masak sampai pekat.
5.) Siap untuk dihidangkan
0 Response to "RENDANG KAMBING"
Posting Komentar